Tørrmat og bakeribransjen dekker en lang rekke melbaserte produkter som brød, bagels, kaker, kjeks, søtsaker og pasta. I tillegg omfatter den bakeblandinger og frosne deigprodukter. Etterspørselen etter slike varer øker stadig, og det samme gjelder frosne produkter som bare skal tines før servering og ikke krever bakerferdigheter. Produksjonsbehov og holdbarhet er like varierte som bakeprosessene.
Temperaturkontroll er helt avgjørende i et bakeri, ikke minst for å sikre at tørrvarer (som mel, søtningsstoff og gjær) forblir tørre under lagring og distribusjon. Før pakking må bakevarene kjøles ned til rundt 21 °C (70 °F). Uten riktig avkjøling vil produktene være for myke, inneholde for mye fuktighet og ha lett for å smuldre. I neste trinn, der produktene skal skjæres opp, pakkes i poser og pakkes inn, kreves det forsiktig behandling for å ikke ødelegge varene. Før et produkt kan skjæres i skiver, kan det for eksempel lønne seg å fryse skorpen for å opprettholde stivhet og form før påfølgende frysing.
For å møte disse behovene har vi utviklet en rekke teknologier og tjenester for kjøling,frysing, desinfisering og inertteknologi. Dette sikrer at alle trinn i prosessen forløper slik de skal.
ForhåndsbehandlingVi har utviklet et eget lukket temperaturkontrollsystem. I oppbevaringstanker er dette en stor fordel med tanke på å kontrollere skadedyr og røyking, fordi det fyller lagringsbeholderen med en høy konsentrasjon av karbondioksid (CO2).
Kjøling
Vi har også utviklet en rekke løsninger for kjøling og frysing som kjøle ned bakevarer raskt og effektivt. I motsetning til luftkjølte spiraler, øker disse produktiviteten og produktkvaliteten ved å optimere fuktighetsinnholdet og redusere tendensen til mugg. Kryogen kjøling bidrar også til å beholde smak og tekstur.
Håndtering og pakking
Avhengig av hvilke krav du stiller til holdbarhet og produksjon, kan vi tilby ulike teknologiske løsninger og applikasjoner som optimerer håndtering og pakking.
Kryogen kjøling/frysing
Kryogen frysing er en ideell måte å forbedre produkter før pakking. Vi tilbyr en rekke skånsomme og effektive kryogene frysere. Disse kan brukes alene eller kombineres med eksisterende frysere for hurtig oppskalering uten store kapitalinvesteringer.Pakking i modifisert atmosfære
Vi tilbyr egne gassblandinger som øker produktkvaliteten, forlenger holdbarheten og gjør produktet mer delikat.Kremfyll
Vi kan gi deg råd om bruk av nitrogen til bakeverk som inneholder "krem" med tanke på å få produktene til å se enda mer fristende ut overfor kundene.