Kjølesystemer for transport sikrer at frosne og nedkjølte matvarer holder riktig temperatur hele tiden i henold til gjeldene myndigjetskrav, og i tillegg sørger de for at kjølingen er konstant fra produsent til forbruker.
Gassbaserte, kryogene kjølesystemer brukes først og fremst for å transportere produkter fra et sentralisert varelager til forhandler, eller fra et cateringkjøkken til et arrangementssted. De krever ingen elektrisk tilkobling eller diesel, har lavt støynivå og lave utslipp. I tillegg kan de tilby effektiv og rask kjøling, ikke minst der dører ofte åpnes. De kan brukes i en rekke ulike temperatursoner.
Vi skreddersyr løsninger basert på tre transportsystemer:
1. Kontainerkjøling
Kontainerkjøling bruker ulike kryogene agenter for å kjøle ned isolerte beholdere:
- Tørris har en temperatur på -78 °C. Kulde realiseres ved hjelp av sublimasjon. Tørris er fleksibel, enkel å bruke og tilgjengelig i blokker på forskjellige størrelser (0,6–10 kg).
- Kjøleplater fylles med en spesiell væske som frigjør kulde når den tiner. Platene er egnet for kjøling av ferske matvarer (0–5 °C) og dypfryste måltider (- 21 °C), og kan gjenbrukes etter frysing i spesielle kjøleskap.
- Tørrissnø (SNOWCOOL®) kjøler også via sublimasjon. Tørrissnø produseres i en isotainer ved å mate flytende karbondioksid inn i en innebygget snøboks. Mengden på snøen som produseres kan tilpasses til de produktene som transporteres.
Egnet til:
- direkte levering (utkjøring)
- flere temperatursoner
- variable volum for ulike temperatursoner
- reiser med flere stopp, der dørene åpnes ofte
2. Kjøretøyskjøling
Kjøretøyskjøling omfatter nedkjøling av hele kjøretøyets kropp. Det finnes to kryogeniske systemer for dette. Ett system kjøler ned kjøretøyet indirekte ved hjelp av CO2, mens det andre involverer bruk av nitrogen for å kjøle ned kjøretøyet direkte eller indirekte.
Egnet til:
- Større volum som krever samme temperatur
- Lange distanser
- Reiser der dørene ikke åpnes så ofte
- Spesialiserte logistikksystemer.
3. Kjøleemballasje (frakt av prototyper og prøver)
Tørris kan også brukes for å kjøle ned mindre fraktenheter som pakker eller bokser i form av kjølebagplater eller pellets. Mengden tørris kan tilpasses nøyaktig for å oppnå ønsket temperatur både ved dypfrysing eller kjøling i plussgrader. Emballasjekjøling med tørris er ideelt for nedkjøling av matvarer som sjømat, ost og ferdigmat, dyrefôr og prøver i tre dager eller mer (for internasjonal frakt).
Dersom kun en liten mengde eller få prøver skal sendes, kan tørris (ICEBITZZZ®) også leveres i isoporbokser via ekspresskurér (6–25 kg tørris/pakke). For sending av regelmessige pakker, kan det inngås avtale om mindre kvanta.