Dan Cake er Skandinavias største produsent av frysevarer innen bakst, og måtte høsten 2011 ta noen strategiske beslutninger i forbindelse med ekspansjon og vekst i nye markeder. En forutsetning var å opprettholde høy kvalitet, og samtidig sørge for en jevn og lønnsom forretningsdrift.
Jo raskere, jo bedre
AGA-Linde kunne overføre erfaring og kunnskap fra et bakeri i New Jersey, som med suksess har fått installert selskapets nylig utviklede nitrogenfryser. - Jo raskere fryseprosessen er, jo bedre blir resultatet. Med kryogenisk frysing, i motsetning til mekanisk frysing, bevares både matens fukt- og næringsinnhold, uten noen skade på matens celle og ingen risiko for bakterievekst, sier Bjørn Westgaard, marketing manager food i AGA Norge.
Etter en vellykket testing av fryseprosessen, bestemte Dan Cake seg for AGA-Linde sin løsning og implementerte
CRYOLINE ® XF til produksjon. - CRYOLINE ® kan fryse flere produkter per time, og bruker kun en tredjedel av energien i forhold til eksisterende cryofrysere, forklarer Flemming Kay, Market Manager for Mat på AGA-Linde i Danmark.
Først i verden
Dan Cake valgte kryogen teknologi som gir langt høyere produktkvalitet i forhold til en mekanisk fryser. Det krevde en relativt lav investeringskostnad og ble levert, montert og installert på «no time»: Fra bestilling den første uken av desember 2011, til fryseren var klar til produksjon andre uken av januar 2012.
- Vi trengte en løsning på plass så snart som mulig, sier Per Bertram, næringsmiddelteknologi og vedlikehold ved Dan Cake. – Alt gikk svært fort: Fra fryseren ble levert - praktisk talt alt samlet i ett stykke - og plassert i vår produksjon område, tok det under 12 timer før fryseren var klar til testing.
Dan Cake i Danmark var først i verden til å installere AGA-Lindes nye CRYOLINE ® XF fryser. Dermed kan Dan Cake utvikle bake- og premiumprodukter som krever varsom håndtering, som kaker med vaniljesaus, krem og glasur med strø, kokosmasse eller nøtter.
Den patenterte CRYOLINE® XF-teknologien mottok den prestisjefulle Innovation Award på CFIA Food Fair 2011 i Frankrike, og er bygget for store produksjonskapasiteter på 2000 til 10 000 kg i timen. Fryseren tar i tillegg mindre plass med målene 5 x 8 meter, har høyere produksjonskapasitet og er mer effektiv enn eksisterende kryogene spiralfrysere.
-CRYOLINE® XF-fryseren gjør at vi kan fryse mange flere produkter i timen, og bruke en tredjedel av plassen, sammenlignet med andre frysere, sier Per Bertram i Dan Cake.