For eksempel kan overflaten på reker beskyttes ved en rask dypping i flytende nitrogen før den glasseres med en tynn hinne av is. Denne metoden gir en fin ishinne før produktet fryses helt. I tillegg gir kryogenisk frysing fiskefileter bedre smak og utseende (hvit fisk), noe som gir økt omsetning for mange produsenter.
Fordeler:
- hurtig frysing reduserer drypping og bevarer smaken
- produktet tørker mindre ut i fryseprosessen
- lave investeringskostnader
- mindre vedlikeholdsbehov for utstyret
- høy hygiene i utstyret betyr mindre behov for renhold
- transportbånd etterlater ikke spor på produktets overflate
Produkt |
CRYOLINE® | |||
MT | CS | SC | CF | |
Fileter | *** | *** | *** | ** |
Hel fisk | *** | ** | * | * |
Reke** | *** | ** | * | |
Skalldyr** | *** | ** | * | |
Fiskeburgere | *** | *** | ** | * |
Marinerte produkter* | ** | ** | *** | ** |
Panert fisk | *** | *** | * | * |