En av matvareindustriens aller største utfordringer er effektiv kontroll, eller ideelt sett, eliminering av bakterieaktivitet. I kampen mot bakteriene er frysing og kjøling et av de mest effektive tiltakene.
Dersom temperaturen senkes til under frysepunktet, vil mikroorganismenes vekst synke drastisk. En kjøligere temperatur og lavere vannaktivitet fratar mikroorganismer vannet de trenger for å metabolisere.
Ved å kjøle ned et produkt, reduseres risikoen for bakterievekst. Ved å benytte rask nedkjøling (også kjent som flash frysing eller kryogen frysing), reduseres denne risikoen ytterligere.
Kryogen frysing opprettholder også matens naturlige kvalitet. Når maten fryses, dannes det iskrystaller. Jo mindre og jevnere distribuert disse er, desto bedre blir kvalitet og smak på det opptinte produktet. Rask frysing ved kryogene temperaturer er den eneste måten man kan sikre at det skapes små iskrystaller både inni og utenpå produktets celler på.
Flere tiår med erfaringSom ledende innen avansert kjøle- og fryseteknologi, har vi kunnet tilby innovative løsninger i flere tiår. Vi har en unik erfaring som gjør at vi kan møte alle dine behov med et stort utvalg av kryogene frysere for rask frysing og kjøling. Våre kryogene løsninger bruker karbondioksid og nitrogen til å redusere temperaturen raskt enten du har behov for å bevare maten eller forbedre behandlingen. Kryogene, flytende gasser gir også en effektiv, fleksibel og støysvak måte å opprettholde den nøyaktige temperaturen på i nedkjølte eller fryste matvarer under transport.
Karbondioksidsnø kalles også tørris, og dette er en svært effektiv og enkel måte å kjøle ned mat på. Ved atmosfæretrykk konverterer flytende karbondioksid til fast karbondioksidsnø ved -79 ºC (-109 ºF). Den faste formen av CO2 gjør dette til et svært effektivt valg for produkter i miksere, blandemaskiner, konteinere, kartonger og kombinasjoner.
Tørris er svært effektivt sammen med skreddersydde snøhorn eller dyser. Vi har utviklet en rekke dyser som garanterer effektiv tørrisgenerering og rask nedkjøling. Vi tilbyr og en rekke tørrishorn, alt fra manuelle og bærbare enheter til permanente installasjoner. Alt vårt kryogene utstyr er designet for maksimal effektivitet, samtidig som det møter de høyeste hygienekravene i industrien.
Ta kontakt for å finne ut hvordan du kan oppfylle industriens strenge krav til kjøling og frysing med tanke på:
- meieriprodukter
håndtere sensitive meieriprodukter, ikke minst frysing av iskrem, stabilisere desserter, osv. - tørrmat og bakervarer
fryse halvstekt brød, hurtigfrysing av rundstykker og ferdige bakervarer, osv. - fisk og sjømat
sikker håndtering av hel fisk, fiskefileter, reker, skjell og annen sjømat - frukt og grønnsaker
opprettholde form, tekstur og smak etter tining – spesielt ved bruk av kostbare produkter som jordbær og bringebær - kjøtt
reduserer risikoen for forurensing av burgere, oppskåret kjøtt, kjøttdeig og oppdelte kjøttstykker (som koteletter) - ferdigmat og ferdigretter
opprettholder kvalitet for individuelt frosne produkter, ferdigretter, pizza, bearbeidede og stekte produkter samt belagte produkter