Oksidasjon er en kjemisk reaksjon hvor atmosfærisk oksygen i luften som omgir mat og drikke angriper produktet. Dette kan skyldes enten for lav omgivelsestemperatur (dvs. ved normal lagring av drikke, olje, frukt og grønnsaker eller ferdigprodukter). Det kan også skje ved økt temperatur som f.eks. ved bearbeiding eller frityrsteking.
Hjelp fra LindeVi leverer matvaretilpasset nitrogen og andre inertgasser som hindrer eller reduserer effektene av oksidasjon. For eksempel brukes nitrogen for å holde oksygennivået i og rundt produktet lavt. En inert atmosfære stabiliserer produktet og øker holdbarheten.
Blanketing er en av tre vanlige inerteringsprosesser som brukes for å unngå oksidasjon.
Luften rundt produktet kan inneholde fuktighet og oksygen. Høyrent nitrogen er helt tørt og inert og hindrer at dette reagerer med produktet når det brukes for å erstatte luften i pakningen. Dette er en trygg og pålitelig måte å beskytte maten mot effektene av oksidasjon på.
Vi leverer også høypresise ventilkontrollsystemer for fylling og tømming av tanker og konteinere som brukes til mat. Disse ventilene opprettholder et konstant beskyttende teppe ved at de justerer nitrogeninnholdet automatisk.
Blanketing med nitrogen er ideelt for tanker som inneholder oljebaserte produkter.