Oksidasjon er en kjemisk reaksjon hvor atmosfærisk oksygen i luften som omgir mat og drikke angriper produktet. Dette kan skyldes enten for lav omgivelsestemperatur (dvs. ved normal lagring av drikke, olje, frukt og grønnsaker eller ferdigprodukter). Det kan også skje ved økt temperatur som f.eks. ved bearbeiding eller frityrsteking.
Hjelp fra LindeVi leverer næringsmiddeltilpasset nitrogen og andre inertgasser som hindrer eller reduserer effektene av oksidasjon. For eksempel brukes nitrogen for å holde oksygennivået i og rundt produktet lavt. En inert atmosfære stabiliserer produktet og øker holdbarheten.
Sparging er en av tre vanlige inerteringsapplikasjoner som brukes for å bedre produktets kvalitet og holdbarhet
Ved hjelp av denne teknikken tilsettes en gass som nitrogen, karbondioksid eller argon eller den blåses gjennom en matvare eller drikk. Dette fjerner atmosfæriske gasser og erstatter dem med en inert atmosfære. Uønskede stoffer hemmes og begrenser uønskede kjemiske reaksjoner med oksygen. Resultatet er bedre produktkvalitet.